Loading…

AKM – KAV

AKM Kunst Academische Vaardigheden (KAV)

Op het kunstonderwijs worden hoge eisen gesteld aan studenten. Er wordt van je gevraagd om te presenteren wat je hebt gecreëerd, om te onderbouwen wat je erover hebt bedacht en om te analyseren hoe theorie en praktijk elkaar raken in jouw kunstwerk of uitvoering. Om je verder te ontwikkelen als persoon en als kunstenaar heeft Atelier KunstMaat begeleiding bij Kunst Academische Vaardigheden ontwikkeld. Deze  -op maat-  begeleiding kan zowel individueel als in groepsverband worden gegeven.

KAV richt zich op aspecten die over de hele breedte van het kunstonderwijs een rol spelen, zoals taalvaardigheid en –gebruik, theorie en praktijk, debatteren en presenteren, argumentatie en brongebruik, en methoden van onderzoek. Met praktische instructies en extra informatie gaan we dieper in op vaardigheden die je nodig hebt tijdens je opleiding aan de kunstacademie.

Heb je moeite met het schrijven van een essay, het onderbouwen van je standpunt, of het geven van een presentatie? Loopt je artistiek onderzoek vast en vind je het lastig om theorie te verwerken? Of zitten faalangst, negatieve gedachten of terugkerende stress jou in de weg? Dan is het werken aan Kunst Academische Vaardigheden misschien iets voor jou!

Onze kunstcoaches helpen je vanuit hun specialisme verder. Joe Odding richt zich op taal en theorie. Ina Geisler richt zich op de performatieve aspecten van het kunstenaarschap. Harmjan Roeles richt zich op aandacht en bewustzijn.

 

Neem contact met ons op!